KRISTIANSAND: Bystyret gikk enstemmig inn for salg av Agder Bomdrift AS.

Flertallet ønsker å selge til fire bompengselskap som sammen har gitt et bud på 3,6 millioner kroner.

VIdar Kleppe (Dem) foreslo at selskapet burde legges ut på markedet i håp om å få mer penger for selskapet.

— Jeg er overbevist om at det finnes andre som vil gi mer penger for selskapet, sa Kleppe, men fikk kun Demokratenes tre stemmer.

Administrasjonen tror nemlig at selskapet vil ha liten verdi etter at deres kontrakter løper ut i år.

Agder Bomdrift AS eies i dag 100 prosent av Kristiansand kommune. Selskapet har kontrakter med tre av de fire bompengeselskapene som krever inn bompenger i Agder-fylkene om å drifte bomstasjoner.

Alle kontraktene løper ut i 2013 og bompengeselskapene vurderer flere alternativer for å få sikre en rimelig og effektiv drift på anleggene.

Et alternativ til å utlyse kontraktene til konkurranse ved utløp er å eie og drive et driftsselskap selv, enten ved å etablere et nytt driftsselskap eller ved å kjøpe Agder Bomdrift AS.

Selskapet har levert gode resultater de siste årene, men er nå i en svært utsatt posisjon ettersom kontraktene snart løper ut.

Kristiansand kommune har utredet salg for å redusere kommunens gjeld, og nå har politikerne altså bestemt seg for å gjennomføre dette.

Odd A. Salvesen (Pp) foreslo at salget av Agder Bomdrift brukes til ekstraordinær nedbetaling av kommunal gjeld, noe som fikk flertall.