VENNESLA: Det er i arbeidet med ny ruspolitisk handlingsplan, som skal lages med bistand fra Borgestadklinikken, at kommunen skal kartlegge omfanget av rusmisbruket i kommunen.

I dag er i overkant av 70 personer i Vennesla på rusoppfølgingsvedtak fra Nav. Samtidig er det rundt ti personer under 18 år som er under behandling ved barnevernet.

— Høyt tall

— Det er et urovekkende høyt tall, sier Nav-leder Rolf Velle.

Ifølge Velle utvikler enkelte unge et tungt misbruk tidlig, og får behov for oppfølging fra kommunen og eventuelt spesialisthelsetjenesten.

SKAL KARTLEGGE: Vennesla kommune skal nå samle sammen tall som viser det totale bildet på rusmisbruk i Vennesla. Foto: Frode Lindblom

— Vi skal nå kartlegge og samle sammen tall fra alle aktuelle enheter i kommunen, og for første gang få samlede tall på hvor mange som har problematisk rusmisbruk, sier han.Tallet på rusmisbrukere vil da langt overstige de 70 Velle har oversikt over i dag.

Orientering

Levekårspolitikerne i Vennesla ble orientert av Velle om planene torsdag.

— Vi skal nå få et bilde av situasjonen, slik at arbeidsgruppa, der blant andre kommunelegen skal inngå, vet hva de har å arbeide med, sa Velle til politikerne.

Arbeidsgruppa som skal få oversikt over russituasjonen i kommunen, skal levere sine resultater for politikerne neste vår.