VALLE: Kirken var fullsatt. De mange som ikke fikk plass inne, fikk høre minneordene om bygde— og radioprofilen Helge Dahle via høyttalere.

En drøy uke etter at Dahle ble drept på en fest i Sandnes i Valle, 50 år gammel, fulgte flere hundre mennesker begravelsen hans i Valle kirke.

- Et knyttneveslag

— Ingen av oss ønsket å være her i dette ærend i dag. Helges død kom som ei sjokkmelding, og har satt dype spor i oss. Den rammet dalen og Valle som et knyttneveslag, sa sokneprest Terje Seilskjær i sitt minneord.

RADIOSTEMME: Drepte Helge Dahle (50) blir minnet som en varm og samlende person. Han var blant aktiv i Valle radio. Foto: Radio Valle

Dahle etterlater seg to barn.— Ei mor mistet sin sønn, to barn sin far, og ei mengde mennesker kjenner at ei bygd og en dal har mistet en fargeklatt. Bildet er blitt gråere, sa Seilskjær.

— Det er brutalt, og det går heldigvis langt mellom hver gang en må gjøre slike erfaringer, sa presten.

Kunne prate med alle

Han beskrev Dahle som en glad gutt med et stort nettverk. Helge Dahle var en som kunne prate med alle, og det gjorde han.

— Han var full av spontanitet og impulser som førte ham inn i mange flotte møter og erfaringer, og noen vaskeligheter, sa presten.

Den mest kjente valldølen

Venn og tidligere sokneprest i Valle, Theis Salvesen, holdt også et lite minneord ved kisten. Salvesen trakk fram alle de muntre sidene ved ham som "alle kjente".

— Jeg tror Helge er den mest kjente valldølen i Norge, ja i hele verden, sa Salvesen.

— Alle hadde vært sammen med Helge på et anlegg eller en ferie. Og den som hadde sittet et kvarter sammen med ham, kom aldri til å glemme det, sa vennen.

Etter begravelsen var det en åpen minnestund for Helge Dahle i kulturhuset.