KRISTIANSAND: — Det er helt fantastisk. Den siste tiden har jeg hatt vondt i kroppen og gruet meg til onsdagens styremøte. Jeg har sett for meg en rekke scenarioer. Men nå tror jeg det går veien, og at dette kan redde festivalen, sier festivalleder Svein Inge Olsen til Fædrelandsvennen.

Bekrefter samarbeid

Ansvarlig redaktør, Ole Lunde-Borgersen, bekrefter overfor Fædrelandsvennen at avisen vil gjøre en innsats for Christianssand Protestfestival, men ønsker ikke å kommentere saken nærmere.— Jeg ønsker ikke å si noe mer nå, men det vil bli gjort kjent på torsdag, sier Lunde-Borgersen som i forrige avisutgivelse skrev en leder om krisen i Protestfestivalen.

Lederartikkelen hadde tittelen "Vil vi bare ha det greit?".

Svein Ingen Olsen sier han skal stille til intervju hos avisen i morgen, og at han er fortalt at i det i neste utgave vil være en stor sak om innsamlingsaksjonen. En søyle skal vise hvor mye penger som er kommet inn, og dem som gir penger får navnet eller firmanavnet på trykk.

— Avisen opplyste til meg at de hadde diskutert hvorvidt de ønsket å støtte festivalen. De hadde da kommet til at Protestfestivalen med debatter og samfunnsengasjement var helt i deres ånd, sier Olsen.

Facebookaksjon

Etter at det ble kjent at festivalen var konkurstruet, ble det igangsatt en pengeinnsamling på Facebook. Ifølge Svein Inge Olsen har nesten 200 personer sagt at de ønsker å støtte festivalen med 200 kroner. Det var Harald Eikeland som tok initiativ til facebookgruppen "Redd protestfestivalen".— Jeg har tidligere sagt at festivalen trenger 200.000 kroner for å unngå konkurs, men vi trenger egentlig 300.000 kroner for å få til en sunn drift. Jeg håper nå at pengeproblemene løser seg slik at jeg kan gå i gang med bookingen til årets festival. Jeg tror vi kan oppnå publikumsrekord i år. Svært mange av dem som støtter oss på Facebook har aldri besøkfestivalen før. Gjennom en innsamlingsaksjon får de større eierskap til festivalen, mener Olsen.

Olsen synes det er trist at mange hevder festivalen stadig er konkurstruet. Han sier det er feil, og understreket at driften kun har endt med underskudd to av de 12 årene.

— Problemet er at vi kun har gått i balanse de andre årene og dermed ikke oppnådd et overskudd som kan betale gjelden. Dermed blir gjelden hengende ved oss. Vi er svært sårbare for år med underskudd, sier Olsen.