– Fødselen tok halvannen times tid og gikk faktisk helt etter boken. Det gikk selvsagt veldig mange tanker gjennom hodet til kvinnen, så det å få se henne smile til slutt, var fantastisk å få oppleve, sier anestesisykepleier Thomas Usler (39) til VG.

Tidligere denne uken ble den 22 år gamle moren tatt om bord på den norske båten sammen med en gruppe mennesker i sjøen utenfor Italia.

Siem Pilot har sammen med skipet Peter Henry von Koss i over halvannet år reddet flyktninger og andre mennesker ut av Middelhavet og brakt dem trygt til havn i Italia og Hellas.

–975 reddet i løpet av de siste dagene. Nå er 975 blitt 976. En liten gutt er født om bord. Alt bra med mor og barn, skriver Kripos på Twitte r.

Skipene skulle opprinnelig tjenestegjøre i et halvt år, men oppdraget er forlenget inn i 2017 på grunn av den stadige strømmen av mennesker på flukt i båter på havet.

Ifølge Politidirektoratet har de to skipene siden våren 2015 reddet 59.000 båtflyktninger fra havet mellom Nord-Afrikas, Midtøstens og Sør-Europas kyst. Redningsarbeidet skjer i samarbeid med EUs grensestyrkeFrontex, og flere andre organisasjoner.

(©NTB)