– Han er fortsatt siktet i saken, men vi mente det ikke var grunnlag for å holde ham varetektsfengslet fordi det ikke lenger var fare for bevisforspillelse, sier politiadvokat Ingrid Thorsen i Agder politidistrikt til Lister24.

Ifølge avisen ble mannen løslatt før helga.

Nekter straffskyld

16. februar ble mannen pågrepet og siktet for seksuelle handlinger mot flere barn under 16 år. 18. februar fikk politiet rettens medhold i at han holdes varetektsfengslet i inntil fire uker, det vil si frem til 18. mars.

Den siktede har i flere år jobbet tett med asylsøkere i en lederfunksjon. Alle barna han er siktet for å ha begått overgrep mot skal være asylsøkere.

Mannen har i avhør nektet for å ha gjort noe straffbart.

13 av de 15 fornærmede jentene er avhørt på Statens barnehus i Kristiansand. To er i dag over 16 år, og har vært gjennom et ordinært politiavhør. Flere av de fornærmede jentene er under ti år, ifølge politiet.

Etterforskes videre

Fædrelandsvennen har mandag ikke klart å komme i kontakt med politiadvokat Ingrid Thorsen. Til Lister24 sier Thorsen at det gjenstår flere avhør i saken.

– I tillegg er det noen undersøkelser som vi må gjøre, så det kan fortsatt ta litt tid før vi er ferdig med etterforskningen, sier Thorsen til Lister24.

Mannens forsvarer, Knut Henning Larsen, har ikke vært tilgjengelig for kommentar mandag ettermiddag. Larsen har tidligere uttalt til Fædrelandsvennen at mannen stiller seg uforstående til siktelsen.