BJUGN, SØR-TRØNDELAG: Mannen som er siktet for å ha voldtatt en kvinne på Lysøysund i Bjugn kommune natt til søndag, nekter straffskyld.

Voldtekten skal ha skjedd i et skogsholt like ved et privat campsted som festivaldeltakere på Kystkulturdagene hadde satt opp.

— Mannen erkjenner å ha hatt samleie med kvinnen. Han ble løslatt tirsdag fordi det ikke lenger er fare for bevisforspillelse, og er fortsatt siktet for voldtekt, sier lensmann Rune Halvorsen ved Fosen lensmannsdistrikt.

Løslatt

Halvorsen sier at politiet har gjort et omfattende arbeid med å innhente informasjon etter at voldtekten ble anmeldt.

— Det er innhentet mye informasjon i den taktiske og tekniske etterforskningen. Vi har samlet inn forklaringer fra fornærmede, siktede og vitner, i tillegg til datatrafikk og annet materiale. Vi har nå mye som skal analyseres, og noen av undersøkelsene vil ta litt tid, sier Halvorsen.

Den fornærmede kvinnen i 30-årene har i avhør sagt at voldtekten skjedde plutselig, og at hun ikke kjente gjerningsmannen fra før. Siktedes forsvarer, Torfinn Svanem, sier at hans klient nekter straffskyld.

— Han erkjenner å ha vært til stede på festivalen, og han erkjenner også at han har vært i kontakt med fornærmede. Han erkjenner ikke overgrep, og nekter for å ha gjort noe straffbart, sier mannens forsvarer, Torfinn Svanem.

Mannen i 20-årene ble pågrepet søndag kveld etter at flere vitneforklaringer pekte mot ham. Mannen er bosatt i Kristiansand, men jobber for tiden i en kommune i Fosen. Han er av utenlandsk opprinnelse, men har bodd i Norge i flere år, opplyser forsvareren.