Begeret har stadig blitt fullere de siste årene for Skaiå og mange av hans kolleger i handelsstanden, og problemene i forhold til parkering ser ut til å nå toppen når Hjørnesteinen åpner sine mange butikker midt i sentrum.

Bare 30 nye parkeringsplasser er skapt i forbindelse med nybygget. Og med tanke på at butikker som Prix stormarked skal ha tilholdssted i Hjørnesteinen, spår stor parkeringsmangel. Store problemer

— Vi har allerede i dag store problemer med parkeringen. På den store parkeringsplassen ved rundkjøringen er det stort sett helt fullt, og jeg tør ikke tenke på hvordan det blir når den samme parkeringsplassen skal romme en rekke nye butikker i tillegg, sier en fortvilet Skaiå.

Han mener et underjordisk parkeringshus vil være det beste for en fortsatt utvikling i bygdas næringsliv.Må prioriteres

— Med slike muligheter ville kundene fortsatt kunne parkere i umiddelbar nærhet til butikkene, uten at det tok opp noe praktisk plass i sentrum, sier han.

Skaiå er smertelig klar over kommunens økonomiske situasjon, og forstår at det ikke er penger i sekken til umiddelbart å bygge et parkeringshus i sentrum.

— Men når prioriteringer skal settes opp, bør absolutt dette være en av de viktigste sakene. For uten parkering, stopper næringslivet, mener han.- Dårlig planleggingsjobb

Øyvind Skaiå har full støtte fra næringssjef Halvor Rismyhr, som lenge har forutsett problemet.

Næringssjefen mener kommunen har gjort en alt for dårlig planleggingsjobb når det gjelder parkeringsplasser.

— På våre brev til kommunen har vi fått beskjed om at et eventuelt parkeringshus ikke vil bli startet planlagt før i 2002, og da vil det være i alle fall fem år til vi får se noe til det, sier Rismyhr, og legger til:

— Det holder ikke mål.

Næringssjefen, som også er sekretær i Kjøp i Vennesla, har allerede lansert tankene om kommunen, hvis de selger sine Agder Energi-aksjer, bør bruke en del av potten på et underjordisk parkeringshus.

— Et parkeringshus vil gagne både næringslivet og bygdas befolkning. Derfor synes jeg det er en god idé å bruke eventuelle penger fra kraftaksjene på nettopp et parkeringshus, avslutter Rismyhr.