ARENDAL: De to mennene på 83 år fra Arendal var ute på Tvillingholmene i Havøysundet utenfor Arendal for å trekke garn da det hele gikk veldig galt.

Den ene mannen omkom, mens den andre er kjørt til Sørlandet sykehus i Arendal, etter at jollen de to satt i, veltet.

— Den overlevende satt i baugen, mens kameraten (den avdøde) skulle starte motoren. Når han som sitter i baugen snur seg, ser han at kameraten har falt halvveis overbord. Kun beina er igjen i båten. Mannen klarer ikke å få dratt han opp i båten igjen, og må i stedet holde fast i mannen mens han prøver å ro seg tilbake til land, forteller operasjonsleder ved Agder politidistrikt, Bjarne Bakken, til fvn.no.

Bakken sier at den overlevende har vanskeligheter med å huske hvor lenge han holdt på, men at han tror det var bortimot halvannen time.

Det var dårlig vær og mye bølger da ulykken skjedde, noe som gjorde det hele mye vanskeligere. Til slutt kom mannen inn til land. Da lå begge mennene halvveis ute i vannet.

— De kom til slutt inn til land ved Havsøy brygge. Da fikk vitner øye på dem og ringte oss, sier han.

Ambulanse og helsepersonell kom raskt til stedet, men måtte bare konstatere at de ikke kunne gjøre noe for den ene 83-åringen. Den andre var nedkjølt etter å ha vært i det kalde vannet.

— Den overlevende 83-åringen er hardt medtatt, men utenfor fare, forteller Bakken.

Politiet fikk melding om ulykken klokken 11.56 lørdag formiddag.