KRISTIANSAND: — De sparket meg da jeg lå nede. Jeg hadde fotmerke i ansiktet. Jeg fossblødde og må betale mange tusen kroner for å reparere tennene. Politiet vet hvem det var, men så henlegger de hele saken. Det er helt latterlig. Dette kunne gått skikkelig ille. Må de drepe noen før det skjer noe?, sier Kim Sørensen (25) fra Hellemyr.

Han ble innlagt på sykehuset etter gatevolden ved midnatt 16. september. Torsdag ble saken henlagt.

- Overfalt av brødre

Sørensen sier han solgte en gammel Audi 100 billig til en 23-åring tidligere i år.

— Jeg har kjent ham i over ti år, og vi var gode venner, sier Sørensen og rister på hodet.

Han etterlyste de siste pengene fra handelen da han etter eget sigende ble overfalt av 23-åringens eldre bror.

I basketaket som fulgte ble han stukket av noe spisst som gikk seks centimeter inn i siden, like ved en nyre.

Hud under øyet sprakk opp, så han måtte sy flere sting. Fire tenner ble delvis ødelagt, og han er forespeilet en regning på minst 3.000 kroner.

Bevisets stilling

— Saken er henlagt for den eldste brorens del i alle fall, sier påtaleansvarlig jurist i saken, Karl Henning Leknesund, ved Agder politidistrikt.

Fordi brødrene har flere saker på seg, er to jurister involvert. Dermed er en annen jurist ansvarlig for å vurdere handlingen fra 23-åringen, men det er lite trolig at han blir tiltalt for knivstikking.

— Det var et basketak, og vi kan ikke utelukke at han falt ned på en spiss gjenstand. Ingen kunne med sikkerhet si at en kniv var involvert, sier Leknesund.

Derimot ventes en eller begge brødre å bli tiltalt for trusler mot fornærmede, samboeren og andre, opplyser Leknesund.

En dørvakt ved Ernst hotell kom til og fikk avsluttet slåsskampen.

- Stakk ikke.

  • Han falt oppi noen knuste ølflasker, jeg dyttet og slo ham, sier 23-åringen. - Jeg sparket ikke, jeg bare slo med knyttneven. Politiet trodde min bror hadde stukket ham, men fant ikke noe bevis. Jeg har heller ikke brukt kniv, sier 23-åringen.

Han avviser å ha truet fornærmede i etterkant.