ARENDAL: Politiet fikk 14.55 onsdag ettermiddag melding om at en 39 år gammel mannlig kjenning av politiet skulle ha truet en annen mann med pistol. Politimesteren ga ordre om bevæpning, og to politipatruljer med hunder reiste ut for å finne 39-åringen.

Pågrepet uten dramatikk Klokka 17.50 så de bilen hans på utsiden av et hus i Parkveien i Arendal, og fem minutter etterpå kom han gående ut av huset. Han ble da beordret ned på bakken, og ble pågrepet uten dramatikk. Da politiet undersøkte huset etterpå, pågrep de også en 28 år gammel kvinne og en 31 år gammel mann, begge fra Arendal. Politiet beslagla også en luftpistol og et luftgevær i huset.

Den 40 år gamle mannen som skal ha blitt utsatt for trusler, hadde kjent 39-åringen i flere år. Han bor i en kommunal bolig i kommunen og hadde besøk av en kvinnelig arbeider fra kommunen. Hun har i avhør forklart at hun hadde vært hjemme hos 40-åringen, men at hun bare var en liten tur på butikken for å handle. Da hun kom tilbake til huset, stod 39-åringen i gangen av huset. Ifølge kvinnen skal de to mennene ha kranglet, men hun så aldri at det ble brukt noen pistol eller truet med dette.

Erkjenner ikke å ha truet 39-åringen ble avhørt skjærtorsdag, og han har heller ikke erkjent å ha truet kameraten sin med våpen.

— Mannen erkjenner ikke å ha truet noen med våpen. Han erkjenner imidlertid straffskyld for å ha båret våpen på offentlig sted. Han hadde nemlig med seg en gassrevolver da han reiste til 40-åringen, sier Leif Aleksandersen, politiadvokat ved Agder politidistrikt, til fvn.no.

— Hva var motivet for at han reiste ut til kameraten sin?

— 40-åringen skal ha skyldt ham noen penger, sier Aleksandersen.

Strafferammen for å bære våpen på offentlig sted er fengsel i to år.

40-åringen er ikke avhørt ennå, men dette vil bli gjort så fort som mulig. Den 28 år gamle kvinnen og den 31 år gamle mannen som ble pågrepet i huset i Parkveien, ble løslatt etter kort tid onsdag kveld.

Ifølge den erfarne politiadvokaten er 39-åringen domfelt en rekke ganger tidligere.