KRISTIANSAND: Kristiansand tingrett har dømt mannen til fengsel i 75 dager. 30 dager av straffen må sones. Den øvrige er gjort betinget med to års prøvetid.

Den domfelte, som er sjåfør, skulle en februardag i år levere en pakke på en adresse i Kristiansand.

Utenfor leveringsstedet kom en 18 år gammel jente forbi. Jenta er lettere psykisk utviklingshemmede. Retten har lagt til grunn at 41 åringen kysset jenta, og befølte henne flere steder på kroppen.

Selv har mannen forklart at det var jenta som tok initiativ til å bli kysset, og at det ikke skjedde noe mer.

Den forklaringen tror ikke retten på, og har i sin helhet bygget dommen på forklaringen fra jenta. Retten ser helt bort fra mannens forklaring om at han ikke fanget opp at jenta var lettere utviklingshemmed.

Kristiansand tingrett bemerker at tiltalte er domfelt 12 ganger tidligere.

Dommene er avsagt i perioden 1982-2006. I perioden 1992-2006 er han domfelt til sammen 6 ganger. Det dreier seg i all hovedsak om blotting og onanering overfor tilfeldige jenter/kvinner, også mindreårige.

Videre er han bøtelagt 8 ganger i perioden 1981-2006, hvorav 3 ganger for seksuelt krenkende adferd. ”I skjerpende retning legger retten vesentlig vekt på de tidligere dommene og bøtene.

Forholdet tiltalte nå domfelles for er begått relativt kort tid etter forrige dom. Videre legger retten vekt på de seksuelle krenkelser foregikk overfor en lettere psykisk utviklingshemmet jente som tiltalte tilfeldigvis møtte på gaten”, heter det i dommen.