Foto: Tore-André Baardsen

LILLESAND: Terrenget på Skudeholmen er tilbakeført, og tilbakeføringen kan aksepteres av Lillesand kommune. Det går frem av et brev til hytteeier Per Aarnes datert 2. mai 2007. Dermed er striden om tilbakeføring endelig slutt, etter over to år og en tvangsmulkt på over en halv million kroner. Og i dag starter rettssaken om tvangsinndrivelse av tvangsmulkten.

1000 Kroner

Aarnes ble ilagt dagbøter på 1000 kroner for hver dag som gikk inntil terrenget på naturperlen var tilbakeført slik det var før han startet å bygge på den vakre lille holmen. Han fikk tillatelse til å bygge ny hytte på svært strenge betingelser. Terrenget skulle fremstå som uberørt, uten hagetiltak etter byggingen. Etter kommunens mening ble ikke dette gjort, og fra 8. september 2005 begynte dagbøtene å løpe.

Hytteeier Per Aarnes bestrider tvangsmulkten og har saksøkt Lillesand kommune. Han og hans advokat mener at Lillesand kommune ikke har gått fram etter loven når det gjelder dagbøtene. Aarnes er enig med kommunen i at det har tatt svært lang tid å fullføre og etterkomme de pålegg som kommunen har gitt. Han hevder at dette skyldes at kommunen først i oktober 2006 kunne gi en brukbar anvisning på hvilke arbeider som skulle utføres. Aarnes mener også at det har vært svært vanskelig å få arbeidene utført, blant annet har det vært problemer med aktuelle entreprenører og med værforhold.

200 000 i bot.

Aarnes ble i mai i fjor dømt til bot på 200 000 kroner i Kristiansand tingrett for ulovlig bygging på Skudeholmen. Enkeltmannsforetaket til nå avdøde Ted Sandnes fikk en bot på 100 000 kroner. Sandnes' arvinger har anket dommen inn for Høyesterett.

I dommen fra Kristiansand tingrett heter det: «Sterke allmennpreventive grunner tilsier at det må reageres strengt mot overtredelser av denne type. De tiltalte har med viten og vilje bygd i strid med den gitte byggetillatelsen».