KRISTIANSAND: — Guttene oppholdt seg lenge på skinnegangen, sprang inn og ut av tunnelen og la hodene ned på skinnene. Jeg fikk helt vondt inni meg.

Det sier kvinnen som ved 18-tiden i går fotograferte den livsfarlige leken på jernbanesporet fra kjøkkenvinduet sitt i naboblokka i Gamle Mandalsvei i Suldalen i Kristiansand.

Se flere bilder fra dødsleken her .

Hun ønsker ikke å stå fram med navn, men forteller historien for å advare foreldre i området mot det som ser ut som å være en ny «tøff» lek blant smågutter i boligområdet.

Flere ganger

Det er ikke første gangen kvinnen har sett de samme guttene som hun anslår er i alderen åtte til tolv år gamle, leke innenfor gjerdene som går langs jernbanetraseen. I går var imidlertid første gangen hun så at de også lekte inne i tunnelen. Som en del av leken kastet guttene også stein på skinnegangen.

— Jeg tviler på at foreldrene vet hva guttene deres driver med om ettermiddagene.

Politi

Ut ifra signalementet som vitnet ga, traff en politipatrulje i går kveld noen gutter som etter en stund innrømmet å ha vært inne på jernbanesporet i Suldalen og blant annet kastet stein. Da guttene ble tilsnakket av politiet, skal de ha lovet å aldri mer gjenta den farlige leken.

— Jeg håper virkelig de forstår alvoret, og at foreldrene blir kontaktet. Dessverre har det vært flere ulykker der personer som har oppholdt seg på jernbaneskinnene har blitt påkjørt, sier informasjonssjef Kjell Bakken i Jernbaneverket.

Da guttene i går lekte på jernbaneskinnene i Suldalen, var det tre kvarter til neste tog skulle passere. Togleder sendte raskt ut mannskaper for å sjekke at barna virkelig var borte og ikke hadde lagt fra seg steiner eller andre fremmedlegemer på skinnegangen.

Det siste kunne i verste fall ført til avsporing med personskader, og store skader på togmateriell.