MANDAL: Onsdag kveld ble en nok en råkjører stoppet av UP på Haugesletta. Denne gangen var det en 19 år gammel mann fra Marnadal som ble tatt i 199 km/t i 80-sonen i laserkontroll. Dette er ny rekord i Mandal, i følge Lindesnes Avis.

Beboere ved sletta reagerer på råkjøringen, og ber vegvesenet å sette ned fartsgrensen til 60. — Det kommer til å skje en alvorlig ulykke her en dag. For meg er det skremmende at råkjøringen skjer når som helst på døgnet. Før var det rundt midnatt farten økte, men nå er det alltid, sier Einar Bjørn Nøding til Lindesnes.

UP sjokkert

Over lengre tid har politiet og UP fått klager fra beboere langs Daleveien og riksvei 455, Holumsveien, om villmannskjøring. Det fikk UP bekreftet onsdag klokken 18.30. — Vi har visst om at enkelte kjører veldig fort oppover dalen, men at vi skulle avdekke så enorm hastighet overrasker meg. Jeg er godt fornøyd med at han er ute av trafikkbildet for lang, lang tid, sier Bjart Gabrielsen, avtroppende UP-sjef for Rogaland og Agder, til avisen.

Ifølge UP-sjefen skal 19-åringen være glad for at han ble stoppet.

— UP har satt en stopper for noe som før eller siden ville ført til en tragisk hendelse. Jeg håper sjåføren med tiden vil uttrykke takknemlighet overfor UP som redder livet hans, og muligens andres, sier en hoderystende Bjart Gabrielsen til avisen.

Har ikke kontroll

Når en bil går 199 km/t beveger bilen seg 55,3 meter i sekundet. Det vil ta rundt 1,8 sekunder før man reagerer på at man må bremse ned, noe som betyr at 18-åringen kjørte over 100 meter før han rakk å bremse for politiet.

— Det er trist at denne sjåføren ikke har den minste anelse om hva han faktisk gjør. Alt annet enn ham selv avgjør om slik kjøring går bra eller ikke. Det er ikke mulig å ha kontroll på en slik vei i den hastigheten, forteller Gabrielsen til Lindesnes.