VENNESLA: — Jeg plasserer Märtha Louises virksomhet under demoniske krefter. Når du påkaller andre krefter enn Guds, er det djevelen man kommer i kontakt med, sier Svein Magne Pedersen, daglig leder i Misjonen Jesus Leger.

Helbredelsesevangelisten har tro på at prinsessens varme hender kan bringe helbredelse for folk, men frykter kreftene hun vil helbrede med.

— Man har menneskelige krefter, djevelske krefter og Guds kraft. Märtha opererer med djevelske krefter. Djevelen kan til en viss grad kan gjøre ting for folk, men vil ta tilbake ved å påføre folk andre lidelser, sier han.

Pedersen mener angst, depresjoner, tomhet og forfølgelsesvanvidd vil kunne komme i kjølvannet av virksomheten. Han beskriver det som avgudsdyrkelse.

— Det er vondt å se at hun søker til andre guder. Det er ikke Gud i himmelen som blir kontaktet av Märtha, men en falsk avgud fra Orienten. Dette går mot det første budet: Du skal ikke ha andre guder enn meg.

Engler

På Astarte Education, prinsesse Märtha Louises nye skole, sine hjemmesider, er det et særlig fokus på engler. Det står blant annet at du gjennom kursene kan «komme i kontakt med dine engler og bruke dem i dagliglivet». Svein Magne Pedersen mener dette fokuset på engler er negativt.

— Bibelen sier at vi ikke skal kontakte engler. Vi skal verken be til engler eller avdøde. Vi skal be til Gud eller Jesus, så sender han engler til oss i vår nød. Å be til englene kan føre til at man tilber dem.

Pedersen mener det er positivt at prinsessen vil hjelpe andre, men skulle ønske at hun heller gjorde det med andre krefter.

— Jeg skulle ønske hun tok opp igjen sin barnetro, og heller ba i navnet Jesus, og ikke den egyptiske avguden Astarte. Man får svar fra dem man roper på, og her er det demoniske krefter, sier predikanten.

Kirken

Pedersen mener Kirken må ta skylden for at det søkes til alternativ religiøsitet.

— Dette viser at Kirken har spilt fallitt ved å ikke forkynne om helbredelse. Folk ønsker å få overnaturlige opplevelser, men Kirken har vært redd for å formidle denne delen av evangeliet, sier han.

Pedersen mener han selv i sitt virke har sett at folk har et stort behov for å komme i kontakt med den åndelige verden.

— Når ikke kirkene gir menneskene dette, må de søke det andre steder.