KRISTIANSAND: — Perfekt. Det er bare et ord som beskriver forholdene, sier driftsleder Odd Hallvard Kjellby ved Eikerapen alpinsenter.

Med rundt 80 centimeter natursnø, og 160 centimeter hvis man regner med kunstsnøen, lover han drømmeforhold for ski- og snowboardfolket i helgen. Og han regner med at sørlendingene nå ser sitt snitt til å komme seg på fjellet.

— Jeg tror det blir all-time-high. Det er bra offpiste-muligheter, selv om snøen har satt seg litt siden sist helg, sier han.

Med strålende værutsikter er ikke Eikerapen det eneste trekket som varsler gode forhold. Ljosland skisenter melder om en meter med snø, og fortsatt løssnø og skavler i høyden. På Bortelid alpinsenter har man jobbet på spreng etter brannen, slik at en av heisene og barnetrekket holder åpent.

Skitrekkene i Sirdal melder om fine forhold i bakken med nærmere 70 centimeter snø. Det samme gjelder Brokke alpinsenter.

Hovden kan for tiden skilte med minst snø i bakken, men markedsansvarlig Anne Grimestad melder om 45 gode centimeter.

— Hovedløypa, Tusseland, snowboardparken og Vestbakken har en tynn såle med kunstsnø. Resten har natursnø, sier hun.

Snøen har satt seg siden pudderalarmen sist helg, men fortsatt er det løssnø å oppdrive utenfor løypene.

— Det har vært pudder, men vi har ikke fått snø siden sist helg. På grunn av kulden er snøen imidlertid løs, og det går fint å renne utenfor løypene, sier Grimestad.