MANDAL: — Det er ikke noe som tyder på at raketten ble sendt mot bolighuset med viten og vilje, sier politioverbetjent Tor Åge Tronstad ved Mandal politistasjon.

Det var ved 22-tiden nyttårsaften at det ble meldt om brann i et bolighus i Skippergata i Mandal. Vitner hadde da sett en rakett fyke rett gjennom et vindu i husets andre etasje, og like etter brøt det ut brann.

  • Ut fra det vitnene vi har snakket med sier, tyder alt på at denne raketten ble sendt så langt borte fra bolighuset at det hele er et uhell, sier Tronstad.

Han tror derfor at raketten har kantret under oppskytingen og dermed tatt helt ukontrollert av gårde i en lav bane. Ifølge Tronstad er det godt og vel hundre meter fra stedet der raketten ble fyrt opp og bort til bolighuset i Skippergata som tok fyr. Politiet har foreløpig ikke fått kontakt med de som skjøt opp rakettene, og politiet vet heller ikke hvem de er.

— Vi ønsker selvsagt å snakke med dem, for å høre deres versjon av hendelsesforløpet, sier Tronstad.

Bolighuset i Skippergata befinner seg i et område hvor det er tett trehusbebyggelse, og oppskyting av raketter i dette området er ulovlig.