LISTER:

— Et enstemmig Listerråd ber nå fylkeskommunen om å utrede et opplegg med bussilbud mellom kommunene én gang i timen. Først når vi får så hyppige avganger vil busstransport være en reelt alternativ til bil både for dem som skal på jobb, på skole og besøke offentlige instanser som sykehuset i Flekkefjord, Lister ligningskontor i Lyngdal, Lister tingrett i Farsund eller ulike kulturtilbud, sier ordfører i Flekkefjord og leder av Listerrådet, Sigmund Kroslid.

Lederen av Listerrådet tror ikke et opplegg med bussavganger hver time vil koste så altfor mye med tanke på at antall passasjerer trolig også vil øke.

Samferdselssjef Leif Storsve i Vest-Agder fylkeskommune sier at ønsket fra Listerrådet vil bety årlige økte millionutgifter for fylkeskommunen.

— Dette blir et politisk spørsmål som jeg verken vil applaudere eller avvise. Rent kollektivfaglig er nok befolkningsmengden i minste laget til å forsvare bussavganger hver time mellom kommunene i Lister-regionen. På den andre siden kan dette være et virkemiddel for å bygge og sveise sammen en region, sier Leif Storsve.

Torbjørn Witzøe