Totalt skal han ha loppet henne for 3 millioner kroner.Den 68 år gamle mannen skal også ha kjøpt bil på 80-åringens regning, og bedrageriet skal samlet være blant de største i norsk historie.

– Jeg har sjekket rettslitteraturen, men ikke funnet noen tilsvarende saker der en eldre kvinne er blitt utnyttet med et slikt omfang og over så lang tid, sier politiadvokat Rudolf Christoffersen til Bergens Tidende.

Mannen er tiltalt for grovt bedrageri, grovt underslag, dokumentfalsk og brudd på vergemålsloven. Han erkjenner ikke straffskyld for noen av punktene i tiltalen, men politiet mener å kunne bevise at 68-åringen systematisk over tre år, ved bruk av falske fullmakter, foretok store kontantuttak fra kvinnens kontoer i Sparebanken Vest og DnB NOR.

Etter at han klarte å bli oppnevnt som hjelpeverge for kvinnen og fikk henne erklært som dement, ba han Handelsbanken selge kvinnens aksjer i Norsk Hydro og Hafslund. Kjøpesummen på 390.000 kroner ble overført til hans konto.

I tillegg til alle de angivelige bedrageriene, skal han i 2001 ha utarbeidet et testamente som i praksis overfører alle kvinnens verdier til ham etter hennes død.

Den 80 år gamle kvinnen krever minst 2,5 millioner kroner i erstatning når saken kommer opp for Bergen tingrett, noe som trolig vil skje til høsten.