FLEKKEFJORD: — Som ansatt på Simeks kontor siden 1971 har jeg jo vært til stede under mange skipsdåper, men hadde aldri drømt om at jeg skulle få anledning til å være gudmor. Dette var en stor ære og virkelig morsomt.

Fredag stilte 66-åringen på jobb i bunaden som hadde hengt i skapet siden 17. mai.

— Jeg døper deg M/S «Server». Må hell og lykke følge deg, sa Inger Johanne Svege, og slengte champagneflasken i siden på båten.

Det måtte to forsøk til for å få knust flasken, og gudmoren kunne bli med mannskapet og representanter for rederiet om bord på omvisning, kaffe og kake. Lørdag var det julebord på skipsverftet i Flekkefjord, og da vanket det et flott dåpssmykke på gudmoren slik tradisjonen er.

— Det betyr gode penger for oss at Simek fikk båten ferdig 14 dager før tiden. Vi kunne imidlertid ikke dra til sjøs før M/S «Server» var døpt, og er takknemlige for at verftet kunne hjelpe oss med en gudmor, sier teknisk inspektør Paul Sætre i Rem Offshore ASA.

Dette er den andre av nesten tre identiske supplybåter som Simek bygger for rederiet i Fosnavåg på Sunnmøre. Båten er rundt 70 meter lang og 3286 dødvekttonn stor.