Se video fra brannen her KRISTIANSAND: Brannen natt til lørdag 1. september, som førte til store materielle ødeleggelser på skolen i Kongsgård Allé, regnes dermed som oppklart.

— To personer på 19 og 16 år har innrømmet å ha tent fyr på Mottaksskolen. Den eldste nektet først da han var inne til avhør sist onsdag, men tilstod dagen etterpå. Han dro da den andre inn i saken. 16-åringen har også erkjent forholdet, sier politiførstebetjent Arild Sørensen ved Kristiansand politistasjon til fvn.no.

- Ikke rasistisk

Begge beskrives tross deres unge alder som kjenninger av politiet. 19-åringen har også tidligere vært innblandet i skadeverk.

— De sier at brannen ikke hadde noe rasistisk motiv. I avhør har de sagt at det var for spenningens skyld, opplyser Sørensen.

Brannen ble meldt inn til brannvesenet like over midnatt natt til 1. september. Noen timer tidligere før måtte også brannvesenet rykke til stedet, da en søppeldunk og en benk stod i full fyr.

— Ungdommene hadde først tent på en søppeldunk og en benk. De gikk fra stedet før brannvesenet kom fram. Deretter kom de tilbake og tente fyr på to nye søppeldunker som stod ved veggen til Mottaksskolen. De var på stedet helt til det begynte å brenne i skoleveggen. Da stakk de, sier Sørensen.

Omfattende skader

Brannvesenet fikk et såre strev med å få kontroll over flammene. Taket både innvendig og utvendig måtte rives bort. Et helt nytt datarom med ti elevterminaler, et lagerrom med idrettsutstyr, samt en garderobe, ble flammenes rov.

— Halve bygget gikk med i brannen. I tillegg fikk vi vann- og røykskader over store deler av skolen, sier rektor Kristian Aamodt til fvn.no.

Både politiet og rektor anslår at brannen førte til skader for flere millioner kroner.

— Bare inventarmessig kommer man opp i mellom 300.000 og 400.000 kroner. I tillegg kommer dataustyr, idrettsutstyr og en del private klær som elevene hadde i garderoben, sier Aamodt.

19-åringen og 16-åringen risikerer dermed et kraftig erstatningskrav mot seg.

— Saken blir nå sendt videre til jurist, som skal vurdere om det blir tatt ut tiltale, sier politførstebetjent Sørensen.

Klasserom stengt

Ved Mottaksskolen, som har rundt hundre elever fordelt på første til tiende klasse, er beskjeden om at brannen nå regnes som oppklart tatt imot med lettelse.

— Det er vi glade for. Det er aldri hyggelig når sånt skjer, og enda mindre hyggelig hvis det går lang tid før det oppklares, sier rektor Aamodt, som skryter av elever og læreres håndtering av situasjonen.

— Elever og lærere har tatt dette bra. To av klasserommene er stengt inntil videre, men vi har fått låne plass hos Kristiansand Voksenopplæring, sier han.