LILLESAND: — Personen som obduserte hunden kan med sikkerhet si at den ikke ble druknet. Årsaken er prøven av lungene, som viser at de ikke var fylt med vann, sier Kjetil Nygård, lensmann i Lillesand.

Obduksjonen viser heller ikke at Siba var utsatt for langvarig vannskjøtsel i forkant av hundedrapet. Obdusenten kunne imidlertid ikke slå fast dødsårsaken.

— Han kunne ikke forklare hvordan hunden ble avlivet. Det så verken ut som om hunden ble skutt eller slått i hjel, forteller Nygård til fvn.no

Nå ser det ut til å være stor sannsynlighet for at saken blir henlagt. Hvis ikke da hundeeieren, som tidligere har sagt til TV Sør at han vet hvem som drepte hunden, ombestemmer seg og vil samarbeide med politiet.

— Vi må vurdere om det er flere ting å gjøre, eller om saken blir henlagt som den er nå, sier lensmann Kjetil Nygård.

Politiet har ikke avhørt Aanon Bergshaven, som eide den avdøde hunden, på nytt. I første avhør med politiet forrige uke nektet han nemlig å forklare seg for politiet.

— Vi har forsøkt, men han ønsker ikke å oppgi forklaring. Så vi er ikke noe nærmere en løsning, sier lensmann Kjetil Nygård til fvn.no.

Ifølge Nygård skal det godt gjøres at de forsøker å intervjue ham igjen.

— Hvis det kommer frem andre opplysninger, kan det være. Men nå har han hatt sin anledning, og det er rettigheten han har, sier lensmannen.

— Hvordan ser dere på det at han ikke vil forklare seg?

— Det ønsker jeg ikke å spekulere i. Men det hadde hjulpet oss til å finne ut hva som skjedde, så vi fikk avklart om det var straffbart eller ikke, sier Nygård, som foreløpig ikke har fått noen vitneutsagn som har hjulpet etterforskningen.