OSLO: Det var ikke snakk om fullbyrdet voldtekt. Oslo tingrett har dømt venndølen til åtte måneders fengsel for å ha skaffet seg seksuell omgang med en sovende 43 år gammel kvinne. To måneder av straffen ble gjort betinget, skriver Aftenposten.no.

Straffen ligger adskillig under påstanden fra aktor; 14 måneders fengsel.

Tildelt samme rom Tildragelsen fant sted natt til lørdag 27. oktober 2007. 61-åringen kom tilbake til hotellrommet sitt etter et restaurantbesøk. I sengen lå det en mann og en kvinne, begge uten klær. Paret hadde også vært på restaurant, fant ut at de skulle overnatte på hotell, og ble tildelt samme værelse som venndølen.

Les også:

Tiltalt for voldtekt etter dobbeltbooking

Voldtektsanmeldt etter bookingtabbe

Ble banket opp Kvinnen våknet av at hun ble befølt i skrittet og en fremmed mann som sa at «dette er en drøm». Hun vekket vennen sin, en 40 år gammel offiser, som banket opp 61-åringen i den grad at han blødende og med brukket nesebein måtte hentes med ambulanse. Han var sykmeldt i et år etterpå.

Retten finner det bevist at 61-åringen ikke klarte å motstå fristelsen da han fant en naken kvinne i sengen sin. Når han la seg opp i sengen og begynte å beføle henne, gjorde han seg skyldig i en overtredelse av voldtektsparagrafen i straffeloven.

Lite planlagt I formildende retning legger retten vekt på at handlingen er impulspreget og lite planlagt, at han kom uforvarende opp i situasjonen på grunn av dobbeltbooking, og at han ble utsatt for vold i en grad og omfang som retten vanskelig kan se var nødvendig. Retten mener at en ung offiser burde ha taklet situasjonen på en mindre aggressiv måte.

I tillegg til fengselsstraffen må venndølen betale 50000 kroner i oppreisning til kvinnen, samt erstatning på 9300 kroner. Han må også punge ut med 1000 kroner i saksomkostninger.