KRISTIANSAND: Mandag morgen registrerte fvn.no i overkant av 30 snikere ved E 39 på Fidjane i morgenrushet inn mot Kristiansand. Både busser og bilister råkjørte over en rasteplass og tvers gjennom Shell-stasjonen for å sikre seg en plassering lenger framme i køen.

Se snikerne på web-tv herNå vurderer politiet å sette i gang tiltak for å få bukt med problemet.

— Jeg jobber med saken. Vi må finne en form for regulering, og vil ha et møte med Statens vegvesen, sier leder for trafikkavsnittet ved Kristiansand politistasjon, politiførstebetjent Yngvar Aas, til fvn.no tirsdag.

Vil sette opp skilt

Han ser for seg å sette opp et skilt som viser forbud mot gjennomkjøring. Det kan også bli aktuelt å lage fartshumper for å få ned hastigheten inn mot bensinstasjonen.

— Vi høre med ledelsen for Shell-stasjonen hva de ser for seg. Og vi må ta dette opp med jurist og Statens vegvesen for å høre om de er enige, understreker Aas.

Daglig leder ved Fidjane bilistsenter, Halvor Berdalen, hilser tiltak velkommen.

— Vi er positive til det, men de må høre med Norske Shell hvis de skal lage humper på stasjonsområdet. I første omgang ser jeg for meg et skilt med forbud for gjennomkjøring. Så får vi se etter hvert. Det må ikke bli tiltak som går ut over stasjonen, sier Berdalen, som opplyser at bilistene skjerpet seg dagen etter at fvn.no først skrev om problemet.

— Det var litt mer fin kjøring i dag tidlig, sier han.

Flere kontroller

Politiførstebetjent Yngvar Aas ser ikke bort fra at det også kan bli flere kontroller på stedet framover.

— Jeg vil anmode Utrykningspolitiet om å ha flere kontroller. Vi må bli mer synlige, men jeg kan ikke love kontroller daglig. Det blir mer stikkontroller, sier han.

Aas håper å få i gang tiltak så fort som mulig, men kan ikke si noe om når det kan bli aktuelt.

— Det kommer an på hvordan Statens vegvesen prioriterer det. Jeg skal ringe dem så fort jeg får anledning, sier han.