KRISTIANSAND: — Jeg kom rundt svingen fra vest da jeg plutselig så rett inn i grillen på en tankbil. Heldigvis klarte jeg å vrenge bilen over i høyre felt, forteller Thomas Halvorsen til fvn.no.

Traileren, som ifølge vitner var utenlandsk registrert, skal ha svingt ut på E 39 mellom Falconbridge og Esso-stasjonen i Hannevika like etter klokken 20 mandag kveld. I stedet for å svinge østover som skiltingen tilsier, kjørte sjåføren til venstre og fortsatte om lag 500 meter mot kjøreretningen.

- Kunne gått ille

Halvorsen møtte traileren like nedenfor fotoboksen. Fem biler skal på dette tidspunktet ha kommet mot traileren.

— Jeg tutet på sjåføren, og så at han stoppet opp og satte blinklysene på. Jeg tror han skjønte at han hadde kjørt feil, sier Halvorsen.

Han mener det var bare flaks at ingen kom til skade i episoden.

— Det kunne gått riktig ille. Hadde trailersjåføren kjørt lenger ned, hadde han kommet inn på den delen av veien der det bare er ett felt.

Ifølge vitner som befant seg på Esso-stasjonen, rygget sjåføren tilbake til stasjonen før han fortsatte i riktig retning over broen ved Falconbridge.

- Ble sjokkert

Operasjonssentralen ved Agder politidistrikt fikk melding om hendelsen, men sjåføren hadde kjørt fra stedet da politipatruljen ankom.

— Sjåføren hadde forklart til folk ved bensinstasjonen at han hadde kjørt i en helt annen verden. Han skjønte at noe var galt, og rygget tilbake. Der skal han ha sett skiltene og blitt sjokkert over seg selv, sier operasjonsleder Børge Steinsland til fvn.no.

To skilt som viser påbudt kjøreretning er satt opp i krysset hvor sjåføren kjørte feil. Til tross for dette har to trailere på kort tid svingt ut på E 39 mot kjøreretningen. Også i ettermiddagsrushet fredag svingte en trailersjåfør til venstre i krysset , men vedkommende klarte å endre kurs etter få meter.

Vil se på krysset

Politiet varsler nå en gjennomgang av forholdene i krysset.

— Trafikkavdelingen ved Kristiansand politistasjon vil nå se på om det er skiltene eller andre forhold i krysset som skaper problemer. Det må tas en gjennomgang på forholdene i krysset og ved bensinstasjonen, sier Steinsland, og legger til:

— Det er pussig nok bare lastebiler og ikke personbiler som kjører feil.