KRISTIANSAND: 17-åringen er nå dømt til 30 dagers ubetinget fengsel etter å ha slått ned huseieren på en privat fest i Lillesand 9. juli i sommer.

Domfelte kom uinvitert til festen, og da han begynte å forsyne seg av andres drikkevarer, ble han bedt om å forlate stedet. Dette nektet imidlertid 17-åringen.

”Etter kort tid ble stemningen hissig. Fornærmede forsøkte å få tiltalte mot døren ved å legge hendene rolig på han, hvoretter tiltalte føk på fornærmede”, skriver Kristiansand tingrett i sin dom.

Tiltaltes bror gikk i mellom basketaket. I politiavhør har den samme broren forklart at 17-åringen blir spinnvill når han blir sint.

Etter at basketaket inne i boligen ble stanset, forflyttet domfelte, fornærmede og flere av gjestene seg ut. 17-åringen og huseieren ble stående flere meter fra hverandre. Helt umotivert skal 17-åringen så ha gått mot huseieren og gitt ham et slag midt i ansiktet. Det fikk brillene til å knuse, og fornærmede fikk påført et kutt i nedre venstre øyelokk, hull i hornhinnen og linsen samt at iris ble revet løs og lå på utsiden av øyet.

Etter åtte dager på sykehus ble huseieren skrevet ut med grå stær, det vil si sterkt redusert syn.

I tillegg til 30 dagers ubetinget fengsel er 17-åringen dømt til å betale drøye 29.000 kroner i erstatning og oppreisning.