SONGDALEN: Det var ikke så altfor mange som hadde møtt fram da Fremskrittspartiets formann Siv Jensen holdt sin appell utenfor Kiwi Brennåsen i ettermiddag. Men det stoppet ikke Jensen, som påpekte at eldreomsorgen blir den viktigste saken i denne valgkampen.

— Det er altfor mange eldre som blir behandlet uten verdighet. Dette er mennesker som har vært med på å bygge opp landet, og de skal ikke bli kasteballer i systemet, sier Jensen, til fvn.no, og fortsetter:

— De eldre blir ikke tette i pappen av å ha vondt i beina. De har rett til å mene noe om hva som er best for dem. Om de mener noe ikke er godt nok, skal de kunne velge et annet tilbud, sier Jensen.

- Uvurderlig besøk

Fremskrittspartiets ordførerkandidat i Songdalen, Arild Birkenes, er særdeles glad for besøket fra den profilerte partiformannen.

— Det er utrolig viktig og helt uvurderlig at hun kommer på beøsk. Det setter vi stor pris på her i Vest-Agder. Jeg har kjent henne veldig lenge, og hun er en av landets aller dyktigste politikere, sier Birkenes, til fvn.no.

Dagsenter for demente

Også han er opptatt av å styrke eldreomsorgen.

— Vi ønsker å styrke grunnbemanningen her i Songdalen. Også ønsker vi blant annet å åpne et dagsenter for demente. Da må vi ha så mange ansatte at brukerne kan treffe de samme menneskene hver gang, slik at de opparbeider seg et forhold til de som jobber med dem. Da skaper vi tillit, og det er viktig, forteller Birkenes.

Midtdelere

Den siste tiden har det vært mange stygge ulykker langs sørlandsveiene. Og det er noe som opptar Birkenes, som vil jobbe for midtdelere på veiene.

— Jeg mener det er alfa og omega med midtdelere. Dette er viktig for næringslivet, og ikke minst for de pårørende som har opplevd at noen de er glad i kommer utfor en alvorlig ulykke, påpeker Birkenes.

Debatt i kveld

Siv Jensen ankom til Brennåsen direkte fra et besøk i Kvinesdal. Fra Brennåsen går turen til en debatt med Stoltenberg på NRK, før Stoltenberg og Jensen igjen skal i ilden, under valgkampens første partilederdebatt på HiA i kveld.

— Jeg håper det blir en real debatt, uten skittkasting. Andre partier har stått i kø for å prøve å sverte Frp, men jeg skal ihvertfall fokusere på sak, sier Jensen, som koser seg på sørlandet:

— Jeg har hatt det veldig hyggelig her, sier Jensen.