KRISTIANSAND: Bevillingskontoret i Kristiansand kommune ønsker å begrense tilgjengeligheten av alkohol overfor ungdom og har valgt å ikke innvilge skjenkebevillingen, melder NRK Sørlandet

— Barn og unge må sikres alkoholfrie soner i forbindelse med kultur-og fritidstilbud i det offentlige rom, mener administrasjonsdirektør, Kristin Tofte Andresen. Hun er ansvarlig for behandling av skjenkesaker i Kristiansand kommune.

Anker avslaget Fønix kino har ikke slått seg til ro med avgjørelsen og anker nå avslaget inn for Fylkesmannen. Kinoen har i tillegg hyrt inn advokathjelp.

Advokat Gunnar Steen ved advokatfirmaet Kjær & Co i Kristiansand mener at Fønix kino blir forskjellsbehandlet når kinoen ikke får skjenkebevilling. Fønix kino har per i dag et tilbud om skjenking av alkoholholdige drikker i sal 7. - Ikke et område for barn og unges fritidsaktiviteter - Fønix kino har et tilbud til alle aldersgrupper og det er lite naturlig å se på kinoen som et område for barn og unges fritidsaktiviteter, sier Steen om kommunens avslag til NRK Sørlandet.

Andresen bestrider dette og mener at Fønix kino er nettopp en slik arena som må sikres alkoholfrie soner.

Saken blir tatt opp i formannskapet 22. august.