LYNGDAL: — Vi fikk en god del telefoner fra folk som observerte et vinglete vogntog langs E39. Tilhengeren på vogntoget vinglet frem og tilbake, og til tider skal mannen ha brukt fem-seks meter av veibanen, sier operasjonsleder Toralf Jørgensen ved Agder politidistrikt.

Flere bilister reagerte på den uforsvarlige kjøringen, og ringte til politiet for å få ordnet situasjonen.

— Flere yrkessjåfører ringte også til oss, og de ga klart uttrykk for at dette vogntoget ikke hadde noe på veien å gjøre.

Til slutt fikk politiet føreren i tale, etter at han hadde stanset i Lyngdal ved 18.30-tiden. Det var da gått en time siden politiet først fikk melding om villmannskjøringen.

Festet med hengerstropp

— En patrulje tok vogntoget i nærmere øyesyn, og kunne konstatere flere alvorlige feil og mangler. Blant annet var bakakselen i en svært dårlig forfatning, og ble delvis holdt oppe av en hengerstropp.

— Det hender vi stopper lastebiler i dårlig forfatning, men denne var horribel. Det ble selvfølgelig nedlagt kjøreforbud på stedet, sier Jørgensen.

Lånte prøveskilter

Føreren av vogntoget viste seg å være en russer som kjørte med lånte prøveskilter.

— Vogntoget var på vei til utlandet etter å ha blitt solgt i Stavanger. Mannen som hadde leid prøveskiltene har solgt bilen til utlandet, og lånte skiltene videre til russeren.

Ifølge politiet skulle en av de involverte i handelen ta turen fra Stavanger til Lyngdal for å hente den russiske sjåføren.