KRISTIANSAND: — Vidar Kleppe bruker politiske organer på en til tider utidig måte, sier varaordfører Bjarne Ugland til NRK Sørlandet.

Vidar Kleppes kamp for stående tissing endte dermed med mageplask i formannskapet i går. Kleppe har blitt intervjuet både på Irlands største talkshow og i Der Spiegel i Tyskland, men det hjalp ikke da det kom til stykket.

De andre politikerne stemte ham ned, og ville ikke engang at tissesaken skulle tas opp til diskusjon i formannskapet.

— Jeg bruker min ombudsrolle som folkevalgt på en helt legitim måte. At jeg er den mest aktive politikeren i byen, får andre ta på sin kappe, sier Kleppe til statskanalen.

Demokratenes partileder bestemte seg tidlig for å ta opp tissesaken politisk. Han synes det er en skam at gutter ved Dvergsnes skole i Kristiansand blir kommandert ned på setet når de skal tisse.

— Det er helt unaturlig at gutter skal sitte og tisse på jentevis, sa Kleppe til fvn.no i forrige måned.

Kleppe sendte en sms til ordfører Jan Oddvar Skisland og ba om å få ta opp saken politisk. Skisland selv ønsket ikke på det tidspunktet å ta noe standpunkt til om gutter bør sitte eller stå og tisse.

— Det har jeg ingen formening om foreløpig, men Vidar Kleppe skal få et svar når vi møtes i formannskapet til onsdag, svarte Skisland fvn.no.

På spørsmål om saken var så viktig at en politisk behandling var nødvendig, svarte Skisland:

— Vel, det er jeg litt i tvil om. Men saken har jo fått mye oppmerksomhet, så jeg kan love Vidar Kleppe at saken vil få en skikkelig og saklig behandling, sa ordføreren.

Men Kleppe ble altså nedstemt av de andre formannskapsmedlemmene.