LILLESAND: — Vi kjøpte tomta i Breiviga ved Naudesund med åpne øyne. Vi var åpne for at dette kunne skje. Det sier Pål Evensen i selskapet Høvåg båthavn. For tre år siden betalte båthavnselskapet 450.000 kroner for å disponere og drive en andel av den planlagte båthavna i Breiviga. Men miljøvernministeren har satt foten ned og sagt nei av hensyn til forekomst av ålegress. Reguleringsplanen for Høvåg kirkested er underkjent, og utbyggingen i Breivika er blokkert.

Om pengene er tapt, vil tiden vise.

Høvåg båtselskap håper at kommunen vil gå videre med denne saken og skaffe nye båtplasser sentralt i Høvåg. Nå har de kommet med et innspill til kommunedelplan for småbåthavner i Lillesand kommune.

— For oss som bor nærmest, med tean i tanga, er det en nedtur å kjøre 20 minutter for å komme på sjøen, sier Evensen.

Til kostpris Verken småbåthavna på Tingsaker nær Lillesand sentrum eller i Kristiansand er aktuelle alternativer. Høvåg båthavns formål er å arbeide for båtplasser for dem som bor innen Høvåg Vel's område, mellom Naudesundbrua og Krossenkrysset, inkludert Høvåg sentrum, Kvannes og Kvanneid. Det gjelder ikke hele gamle Høvåg kommune.

Formålet er å tilby fastboende en sentral båtplass til kostpris, og drive havnen.

— For oss er Breiviga et bra sted, men vi må bøye oss for miljøhensyn Det viser seg at det er vanskelig å finne områder som er egnet, som har tilnærmet den kapasiteten som kreves og hvor grunneier er villig til å inngå en avtale. sier Evensen.

Tre alternativer Han har listet opp tre andre steder i sitt innspill til kommunen.

Det mest aktuelle stedet er innenfor Kassenkanalen på eiendommen til Agnete Erichsen og Tom Lid. Dette anlegget vil ha kapasitet til ca. 50 båtplasser. Det vil kunne dekke behovet, som er på ca. 40 båtplasser for fastboende.

— Dette er det mest realistiske. Her ble det mudret mye i forbindelse med Kassenkanalen og grunneier er positivt innstilt, sier Evensen. Erichsen og Lid har sendt et brev til kommunen der de går inn for en småbåthavn mellom Kassenkanalen og Kirkeneset. Det er viktig for dem at dette kan skje uten skjemmende inngrep i naturen.

Et annet sted er Kirkebrygga og eventuell utnyttelse av eksisterende anlegg. Her vil det være mulig med 15-20 plasser og kan eventuelt være en løsning kombinert med området ved Kassenkanalen.

— Det finnes små avgrensede områder der det ville være mulig å opprette båtplasser slik som det midlertidige området ved Bloksbjerg, men slike områder vil gi få plasser og båndlegge urimelig mye plass i forhold til antall båtplasser, mener styret i Høvåg båthavn. Et siste alternativ er gjenopptakelse av planene i Breivika.