KRISTIANSAND: Politiet slo full alarm da de klokken 02.45 fikk inn meldingen om at båten med stor fart hadde kjørt inn i et skjær ved inngangen til havna i Auglandsbukta. Ifølge operasjonsleder Bård Austad ved Agder politidistrikt hørte en beboer i området skriking fra bukta da ulykken skjedde. Deretter ble det stille.

— Hovedredningssentralen ble varslet, og vi sendte ut dykkere fra brannvesenet, en lettbåt fra Sjøforsvaret og en lokal redningsskøyte. Disse snudde i tur og orden da vi fikk mer informasjon om ulykken, sier Austad til fvn.no.

Det viste seg at 49-åringen, som var på vei fra Kristiansand sentrum til Auglandsbukta, hadde tilkalt arbeidskolleger for å få hjelp. Disse fikk brakt de to i sikkerhet på land.

Den kvinnelige passasjeren skal ha kommmet fra ulykken uten fysiske skader, mens båtføreren fikk et kutt i ansiktet. Båten, en 23 fots Windy, ble tatt på land med lekkasje.

Politiet trodde først at mannen hadde kjørt båten i beruset tilstand, men senere lørdag modererte de seg da tester viste at mannen lå under grensa på 0,8. — Vi vil imidlertid sjekke om farten var for høy. Vi har opprettet sak på forholdet, og mannen skal avhøres til uken, opplyser Austad.