KRISTIANSAND: Svaret finner du på herretoalettet på Fønix kino i Kristiansand. Der henger nemlig de tre «divaene» innrammet like over fremtidige dogjengere.

— Heldigvis henger jeg så høyt at de ikke kan tisse på meg, sa Mette Gundersen til fvn.no da hun offisielt åpnet det nye herretoalettet fredag formiddag.

- Veldig moro

I forbindelse med Den store kinodagen lørdag, er kinoen i ferd med å bli bygget om. Kiosken er utvidet, og herretoalettet er derfor flyttet ned i kjelleren. I tillegg til urinaler, er toalettet utstyrt med tre båser hvor kinogjestene kan gjøre sitt fornødne. Kidman, Zeta-Jones og Gundersen er plassert på veggen i hver sin bås.

Varaordføreren registrerer at hun er i celebert selskap på toalettet.

— Det er veldig moro. Begge er flinke skuespillere, sier hun.

Åpningen bestod av at Gundersen rev av et toalettpapir som var hengt opp foran båsen «hennes».

— Det er en glede for meg å åpne toalettet som representant for eierne av kinoen, sa hun i en uhøytidelig tale foran bildet.

— Vi håper at dette vil glede noen av våre besøkende. Toalettet skal skille seg ut fra andre offentlige rom, og øke totalopplevelsen av kinoen, skryter økonomisjef ved Fønix kino, Are Bjørklund.

Måtte skrubbe renna

Bakgrunnen for at Gundersen er plassert midt mellom Hollywood-skuespillerne, er at hun for 13 år siden deltok i oppussingsarbeidet da kinoen ble bygd om. Gundersen var da stuepike ved Hotell Caledonien, og fikk i oppgave å vaske pissoaret på herretoalettet.

— Jeg fikk den uheldige oppgaven med å skrubbe pisserenna. Da jeg begynte å skrubbe, begynte vannet å skylle. Jeg måtte trekke meg tilbake og prøve igjen og igjen. Det var en selsom opplevelse på mitt første besøk på herretoalettet, sier hun.

Gundersen var selv tydelig fornøyd med hvordan det nye toalettet var blitt.

— Det har alltid vært hyggelig på jentedoen. Nå har guttene tatt igjen, flirer hun.

Så gjenstår det bare å se hvilken av båsene som blir mest slitt.