RISØR: Seilbåten ble funnet drivende i sjøen mellom Jomfruland og Risør onsdag. Båten har trolig gått på et skjær, ettersom den hadde ferske skader på kjølen og roret.

– Vi har lett etter mannen i hele natt, uten hell. Søket er nå trappet opp, sier operasjonsleder Gunnar Ramslien i Telemark politidistrikt til NTB.

Et Sea King redningshelikopter, kystvaktskipet «Titran», flere redningsskøyter og mannskaper fra Røde Kors og Norsk Folkehjelp bistår politiet i søket etter mannen.

– Vi har også innledet strandsøk i området fra Strømtangen fyr til Stølefjorden og Portør og sørøstover mot grensen til Agder. Vi får også bistand fra Agder-politiet i letingen etter mannen, sier Ramslien.

Mannen som er savnet, skal ha vært alene om bord i seilbåten. Politiet ble informert om hendelsen klokken 16.40, da båten ble oppdaget av tilfeldig forbipasserende.

Onsdag kveld ble helikopterletingen innstilt for natten på grunn av mørket, men redningsbåtene fortsatte den resultatløse letingen. Fem-seks båter og to Sea King-helikoptre bisto onsdag i letingen.

Mannen hører hjemme på Nordvestlandet. Ifølge redningsleder Erik Willassen ved Hovedredningssentralen er det 16-17 grader i sjøen på det aktuelle stedet.