Mange i Birkenes kommunestyre virket tydelig lettet over at man endelig var kommet fram til en avgjørelse.

— Jeg er glad for at vi nå er kommet til et punkt der vi kan vedta denne tilførselsveien. Det er 18-19 år siden kommunen kjøpte dette feltet, sa Kjell Eirik Stoveland (Sp).

Asgeir Røstad (A) mente det var viktig å tenke langsiktig og la økonomien komme i andre rekke. Thorvald Svaland (Krf) var glad for rådmannens innstilling i favør av Lillesandsveien.

— Vi i Krf har gått inn for dette alternativet før, og siden den tid har det kommet nye momenter i saken som bare gjør den enda mer opplagt, sa han. Nils Olav Eikenes (H) sa at veien blir til mens man går, noe som spesielt var tilfellet i denne saken.

— Vår gruppe går samme vei som de andre, og trafikksikkerheten er det viktigste argumentet, sa han, med tanke på de mange barna i Skolebakken. Harald Vestøl sa at feltet kunne komme til å bli enda større østover, ettersom grunneier Anne Kari Birkeland hadde kommet med et innspill om tomter.

Vestøl la til at det faktisk bare er 300 meter fra nederste del av åsen og ned til skolene. Kanskje kunne man i fremtiden lede trafikken til skolene denne veien. Inger Birkeland Slågedal (SV) sa at partiet hadde fulgt saken litt fra sidelinja, men at de veldig naturlig hadde landet på Lillesandsvei-alternativet.