KRISTIANSAND: Mennene, som alle er fra Øst-Europa, ble pågrepet av politiet etter at de forsøkte å stjele barberhøvler fra butikken Coop Mega i Vanse.

To av mennene, en 52-åring og en 22-åring, prøvde å kjøre fra stedet da de ble oppdaget. De ble imidlertid sperret av butikkbetjeningen og anholdt inntil politiet kom. Den tredje, en 21-åring, stakk fra stedet, men meldte seg senere frivillig for politiet.

Ved ransaking av bilen deres fant politiet barberblad til en verdi av over 20.000 kroner gjemt bak sidetrekket på bildørene. Under fengslingsmøtet mandag mente Kristiansand tingrett at forsøket på å skjule tyvegodset i bilens hulrom trekker i retning av at tyveriene var organisert.

Politiet frykter at flere personer kan ha stått i ledtog med mennene, og ba i retten om brev— og besøkskontroll av hensyn til etterforskningen. Med tanke på at tyvegods gjerne gjemmes i depoter for å fraktes videre ut av landet, ønsker politiet å kartlegge de siktedes bevegelser for å avdekke et eventuelt depot. Retten fant det derfor nødvendig å gi de siktede brev- og besøkskontroll i hele fengslingsperioden.

Mennene ble i tillegg ilagt isolasjon i én uke.