OSLO: Om lag 30 prosent av bilene som er forsikret gjennom Kristen-Norges Innkjøpsfellesskap (KNIF), ble skadet i fjor. Nå blir forsikringen dyrere.

En beregning gjort med tall fra de første ti månedene av 2005, viser at nærmere 900 av nesten 3.000 biler forsikret hos KNIF ble skadet. Da hjelper det lite med færre skader etter fyllekjøring og mindre svindel blant kristne sjåfører.

Skadetallene fra KNIF er 8 prosentpoeng høyere enn den totale statistikken fra Finansnæringens Hovedorganisasjon.

Dette er en strek i regningen for KNIF, som regnet med at ansatte i kristne bedrifter skulle ta bedre vare på bilene enn andre sjåfører, skriver Vårt Land.

— Vi kan i hvert fall fastslå at kristne ikke kjører noe bedre enn andre sjåfører, sier fagsjef Erik Wilberg, som har ansvar for forsikring i KNIF.

— Vi trodde vår målgruppe skulle være mindre utsatt for skader enn andre sjåfører, og ville derfor unngå bonussystemer som de fleste andre selskap bruker. Vi skal ikke tjene penger på dette, men nå må vi heve forsikringspremiene og begynne med bonussystem for ikke å gå i underskudd. Det betyr at de som har flest skader på bilen sin, må betale langt mer enn de som har en bedre skadeprofil, sier Wilberg.