KVINESDAL: — En del av arbeidsoppgavene går ikke så raskt som vi hadde planlagt. Snøen må først fjernes før vi kan arbeide med terrenget, sier informasjonssjef i Allfarveg, Svein Caspersen, til fvn.no.

Selskapet står ansvarlig for bygging av den nye E 39 mellom Lyngdal og Flekkefjord. Etter en totalvurdering tirsdag, bestemte de seg for å ikke prøve å åpne den nye traseen før 1. september. Dermed blir den opprinnelige datoen for åpning opprettholdt.

Uvanlig vinter

— Vi har hatt veldig mye fram og tilbake, og har vurdert muligheten for en tidligere åpning i juli eller august. Med utgangspunkt i de innspill vi har fått fra VKR-gruppen (Veidekke, Kruse Smith og Br. Reme, red.anm.) og de involverte entreprenørene, bestemte vi å forholde oss til 1. september, sier Caspersen.

Hovedgrunnen er at den uvanlige vinteren på Sørlandet kom bardus på både ledelsen og anleggsarbeiderne. En del av arbeidet har vært avhengig av tilpasning av terrenget, noe som har vært vanskelig med store snømengder.

— Tekniske installasjoner er avhengig av at grunnen er klar. Nå får vi også tid til opprydding og pynting som må være i orden før vi åpner, sier informasjonssjefen, som også trekker fram ferieavvikling som en medvirkende årsak til at veien ikke åpnes tidligere.

En støpning igjen

I dag er traseen kjørbar fra Handeland til broa over Fedafjorden. I løpet av uken vil sveisearbeidet bli avsluttet på broa, men fortsatt gjenstår den vestre viadukten på Naudeneset.

— Vi har en støpning igjen. Den vil være ferdig om en måned, sier Caspersen.

Når den nye E39 mellom Lyngdal og Flekkefjord står ferdig 1. september, vil kjøreavstanden mellom de to stedene være redusert med halvannen mil.