— Disse testene gir ikke nok grunnlag til å avskrive at smitten kommer fra anlegget på Rudshøgda, sier Baalsrud til NTB.

Hun er seksjonssjef ved Mattilsynets nasjonale senter for dyr og animalsk mat.

Det er E.coli O103-bakterien som er funnet hos to av de sju barna som er blitt syke med hemolytisk-uremisk syndrom (HUS). Av de 100 prøvene er 50 tatt fra produksjonsanlegget på Rudshøgda, og 50 fra varer som er trukket tilbake fra butikk. Det er Norsk Matanalyse og Norges veterinærhøgskole som har gjennomført testen.

– Vi er glade for at alle prøver er negative. Dette viser at Rudshøgda-anlegget er rent. Vi fortsetter å teste flere tilbaketrukne produkter og storfeslakt i tråd med våre prosedyrer, sier direktør Knut Framstad i Gilde Trygg Mat.

Anne Grensen i Norsk Matanalyse sier til NTB at materialet som er analysert er omfattende og fra mange produksjonsdatoer. Hun mener at analysene viser at Rudshøgda-anlegget er rent.

– Men Gilde har lagt et stort løp. Det gjenstår mye arbeid før analysearbeidet er avsluttet, sier hun til NTB.

Direktør Knut Framstad i Gilde Trygg Mat sier Gilde håper å kunne avslutte analysearbeidet av de gjenstående prøvene fredag.

– Men jeg er ikke sikker på av vi greier det, sier Framstad.

Han opplyser at slakteavdelingen og skjæreavdelingen ved anlegget på Rudshøgda er operative som normalt, men anlegget produserer ikke og sender heller ikke ut kjøttdeig i markedet denne uken.

– Alle slakt som kommer inn til anlegget på Rudshøgda denne uken vil bli testet, sier direktør Knut Framstad i Gilde Trygg Mat til NTB.