BYKLE: — Det var mye penger. Jeg vet ikke om jeg vil akseptere dommen eller anke den. Først må jeg snakke med min advokat, sier den domfelte til fvn.no.

Botens størrelse skyldes at han er millionær. I følge ham selv har han en årsinntekt på to millioner kroner, og i 2005 innkasserte han hele 10 millioner kroner. Dette skyldtes salg av tomter og utbytte. Selvangivelsen fra 2005 viste at han da hadde en formue på 13,5 millioner kroner.

Kristiansand tingrett har ikke funnet tilsvarende tilfeller i norsk rettshistorie, og skriver i domspremissene at den har fastsatt en bot basert på skjønn. I utgangspunktet er regelen at man skal idømmes en bot som tilsvarer halvannen månedslønn. Domfelte la ikke fram noen selvangivelse for i fjor, og dermed har ikke retten fått dokumentert inntektene for fjoråret.

Det var i september i fjor noen tipset politiet om mulig promillekjøring. En politibetjent tok oppstilling langs veien på Hekni i Valle.

55-åringen kjørte forbi, og politimannen tok opp jakten i en politibil med blålys og sirene. Da politimannen forsøkte å kjøre forbi mannen, svingte han over i andre kjørefelt, og hindret politimannen å komme forbi. Selv om sirenene ble slått på og blålysene ble brukt, stanset ikke promillekjøreren.

Derfor fikk politimannen kolleger i Byglandsfjord til å legge ut en spikermatte. Først da han så den, stoppet han. Han ble lagt i jern, det luktet alkohol og han ble tatt med for prøvetaking.

Prøven viste 0,7 i promille, og 55-åringen erjkente at han hadde drukket sent kvelden før, men måtte komme seg til byen for å rekke et møte.

Retten har fradømt ham lappen i tre år og et halvt år, samt 30 dagers fengsel.