HÆGEBOSTAD: — Når jeg frister med pitabrød fra Rosfjord hjemmebakeri kommer hjortekalvene løpende for å spise av hånden min, sier Tone Lien.

Se bildeserie fra hjortefarmen her:

Andre av hjortene stikker hodene sine ned i bøtta med kraftfôr som hun holder i hånden, og forsyner seg grådig

I dag er det 49 hjort på gården på Mydland. Dyrene springer fritt på et 200 dekar stort område.

— Hjorteoppdrett er mye mer spennende enn melkeproduksjon som vi drev med fram til 2000, sier Arne Mydland. På gården der slekta hans har holdt til i åtte generasjoner, har de også 15 okser av Skotsk høylandsfe og 30 Hereford.

Hjortefarmen har paret bygd opp gradvis, men i vår kunne mange års arbeid og investeringer gått tapt. 30 av hjortedyrene hadde brutt seg ut gjennom et svakt punkt i den tre kilometer lange og to og en halv meter høye gjerdet. Dyrene så første ut til å være spredt for alle vinder, men måtte utvilsomt likt seg på farmen. For de nærmeste dagene kom alle rømlingene - så nær som en bukk - tilbake av seg selv.

Ekteparet har i år også fått ferdig sin nye gårdsrestaurant, der de tilbyr mat basert på egne råstoffer.