KRISTIANSAND: Natt til 18. februar skal tiltalte ha kuttet en annen mann i hånda slik at fornærmede måtte sy fire sting. Hendelsen skjedde mens fornærmede var bakbundet og hadde en hette over hodet. Etterpå skal 25-åringen ha sparket mannen hardt i korsryggen mens han lå nede.

Tidligere på kvelden skal han ha truet to politibetjenter ved å gå ned i knestående stilling og sikte på de to med en luftpistol, dette for å hindre pågripelse. Mens han siktet på dem, gikk han mot bilen politimennene satt i. "Handlingene var egnet til å fremkalle alvorlig frykt", heter det i tiltalebeslutningen. Senere på kvelden skal han også ha ropt til politimennene at han skulle skyte dem, og at han hadde sprengstoff på kroppen. Rett før skal han også ha siktet på en privatperson som satt i en bil med luftpistolen.

Venndølen er også tiltalt for en rekke andre forhold, blant annet å ha stjålet en bil fra Stray samme natt, for så å kjøre den fast i en snøfonn. Mannen var da påvirket av amfetamin. Etter at han hadde kjørt bilen, skal han også ha drukket alkohol og tatt narkotika, selv om han måtte forstå at kjøringen kunne medføre politietterforskning. Tidligere på kvelden knuste han en rute i en verandadør for å komme inn i farens leilighet.

Mannen er også tiltalt for å ha stjålet to overvåkningskameraer fra en Vennesla-bedrift, solgt narkotika, samt innbrudd i en bolig i Gyldenløvesgate.