KRISTIANSAND: — Eks-mannen min har hatt den daglige omsorgen for barna mine etter at det skjedde. Jeg klarte ikke å være mor. Jeg ble innlagt på psykiatrisk. Men nå går det noe bedre. Jeg har litt omgang med barna mine, og fra 1. desember skal vi ha dem halve tiden hver. Jeg skal tilbake til samfunnet. Jeg skal klare det.

Dette sa den 44 år gamle kvinnen ettertrykkelig da hun forklarte seg tirsdag formiddag om overgrepet fra den tiltalte 51-åringen, som skal ha skjedd i september 2005. Hun sa med styrke i retten at det var umenneskelig å utsette en kvinne for et overgrep som det 51-åringen er tiltalt for og dømt for i Kristiansand tingrett.

— Det verste er angsten og frykten for andre mennesker. Jeg skvetter når en knappenål faller. Ingen skal ha lov til å gjøre slikt mot en annet menneske. Man mister jobben sin, økonomien og seg selv. Det tar så utrolig lang tid å komme seg tilbake, forklarte den 44 år gamle kvinnen etter en pause hvor hun følelsesmessig måtte ta seg inn.

Den tiltalte og angivelige overgrepsmannen satt bakerst i salen da begge kvinnene forklarte seg. De orket ikke å se ansiktet hans.

Også den 35-årige kvinnen som forklarte seg mandag, var trebarnsmor da hun ble holdt fanget og voldtatt gjentatte ganger av 51-åringen på en gård i Lillesand juli 2005. Etter det mistet også hun den daglige omsorg for barna sine, men har tatt det gradvis opp etter som tiden har gått. Begge kvinnene har også psykiatrisk sykepleier som kommer hjemom jevnlig for å se at det går greit med dem.

For begge kvinnene var et særlig følelsesladet å snakke om nettopp forholdet til barna sine i lagmannsretten. Samtidig uttrykte begge at de har grei kontakt med sin henholdsvis eksmann og ekssamboer i forhold til kontakten med barna. Barna er i alderen 5-19 år.