BYKLE/KRISTIANSAND: — Pasienten er skadet og under behandling. Tilstanden til pasienten er stabil, opplyser akuttmottaket ved Sørlandet sykehus til fvn.no lørdag kveld.

AMK-sentralen i Arendal fikk meldig om slalåmulykken på Hovden 12.29. — Vi arrangerte parallellslalåm. Plutselig falt den ene kjøreren. Den andre skulle unngå ham, men mistet kontrollen og kjørte ut av løypa og rett i et tre, sier daglig leder Tom Kvinlog ved Hovden skisenter til fvn.no.

Så stygt ut

Flere hundre mennesker var til stede i bakken da ulykken skjedde. Det så ganske stygt ut da slalomkjøreren smalt i treet. Men såvidt Kvinlog vet, er ikke mannen alvorlig skadet. Begge hadde hjelm på seg under løpet.

Skikonkurransen ble avviklet i forbindelse med helges sesongavslutning på Hovden. I samråd med den hardest skadde, og hans familie, valgte Kvinlog å la arrangementet i bakken fortsette tross ulykken.

— Det var et uhell. Ingen kan klandres, sier Kvinlog. Han mener de to involverte var voksne folk.

Hodeskader

De to skadede personene skal ha kollidert under skikjøring i bakken under helgens sesongavslutning.

Mannen som skal ha fått hodeskader og er nå fraktet fra Hovden til Sørlandet sykehus Kristiansand med helikopter. Den andre skal komme med vanlig ambulanse senere.