KRISTIANSAND: Piningen av de tre uker gamle kattungene var en del av en familiekrangel. Mannen fra Kristiansand var påvirket av alkohol, og skal ha drept kattene for å plage sin samboer. Tre av kattene døde, den fjerde ble reddet av mannens stesønn, som fant kattungene i søppelet, fremdeles i plastposen.

– Dette er helt grotesk, og et klart brudd på loven. Mannen ble anmeldt mandag, sier Arnfrid Robstad i dyrebeskyttelsen i Kristiansand.

Stesønnen til mannen sikret seg bilder av kattene slik de ble funnet, og disse vil bli levert til politiet sammen med anmeldelsen.

– Det er ikke lov å slå i hjel en katt med knyttneve. Når de er under åtte uker kan de avlives med slag mot hjernekassen av en slik styrke at katten øyeblikkelig svimer av og dør. Når de er over åtte uker skal de skytes i hodet av våpenkyndig person eller avlives hos veterinær. Knyttneve og lightergass er strengt forbudt, sier Robstad.

Robstad mener ikke familiekrangel eller alkohol er formildende omstendigheter.

– For meg er det likegyldig hvor mye eller lite påvirket vedkommende var. Det er akkurat like forferdelig uansett, sier hun.