KRISTIANSAND: 20. januar i år sparket ham en mann i magen og slo ham i ansiktet med knytteneven slik at han falt i bakken. Deretter sparket han mannen i hodet. Dette skjedde om natta i Markens gate i Kristiansand. Foranledningen skal ha vært at gutten forsøkte å provosere venner av mannen, og at en av vennene til slutt "tok igjen". Deretter skal 17-åringen ha gått mot mannen som stod lengre borte i gata og slått løs på ham.

17-åringen har forklart at han var "veldig ruset" på dette tidspunktet — han hadde inntatt både alkohol og narkotika. Han

2. februar i år slo 17-åringen en mann i ansiktet med knyttet hånd ved 7-Eleven i Tollbodgata i Kristiansand. Han slo også mannen i hodet med en plastflaske. 17-åringen skal i forkant av dette ha blitt slått og blitt påført et risp av kniv, slik at han ble både blodig og hissig. Mannen som senere ble slått av 17-åringen ba gutten roe seg ned, men da ble han slått. Slagene skal ikke ha vært spesielt harde.

Da politiet kom til stedet rett etterpå, satte de håndjern på gutten. Etter kort tid forsøkte gutten å skalle politibetjenten, men betjenten klarte å unngå å bli truffet. Da gutten satt i politibilen, sparket han og vred seg mot politibetjentene. Politiet måtte til slutt bruke pepperspray for å roe 17-åringen, og han måtte bæres inn i cella.

17-åringen har innrømmet at han gjorde motstand ved pågripelsen, men har nektet for skalling- og sparkeforsøkene.

22. mars smuglet han med seg en øl under genseren fra en dagligvarebutikk i Kristiansand. Dette ble oppdaget av butikkinnehaveren, som stoppet gutten utenfor. Butikkinnehaveren sa at gutten måtte være med på kontoret, men det ville ikke 17-åringen.

Etter hvert gikk butikkinnehaveren inn i butikken, og gutten kom etter. Butikkinnehaveren falt over en handlevogn. Deretter slo og sparket han butikkinnehaveren gjentatte ganger i ansiktet og andre steder. Gutten skal også ha sagt noe sånt som "Jeg skal drepe deg om du ringer til politiet" eller "Jeg skal ta deg", men dette ble gutten frikjent for.

I tillegg er gutten dømt for å ha brukt hasj ved flere anledninger.

Gutten, som var 16 år gammel da forholdene han nå er dømt for skjedde, ble i Kristiansand tingrett dømt til fengselsstraff i 14 måneder, hvorav 11 av dem ble gjort betinget.