FLEKKEFJORD: Til avisen Agder står Jimmy Robinson (40) nå fram for å fortelle sin historie om vold på byen, og hvilke konsekvenser det kan få for de som rammes.

Robinson ble brutalt slått i Flekkefjord sentrum natt til søndag 11. februar i år.

Mannen som slo, en 28-åring fra Flekkefjord, er i Lister tingrett dømt til seks måneders fengsel for alvorlig legemsbeskadigelse. To av månedene er betinget. Det vil med andre ord si at mannen slipper ut etter to og en halv måned hvis han oppfører seg greit i fengselet.

I dag skrives Robinson ut fra sykehus i Arendal etter å ha blitt behandlet for slagskadene, og må antagelig belage seg på en fremtid som ufør — uten førlighet i deler av ansiktet.

Slått og sparket i potetkø

Natten da slaget falt sto Jimmy i kø utenfor potetboden på jernbaneområdet, da tiltalte konfronterte ham. Robinson bad ham holde seg på avstand.

— Jeg ville ikke ha noe med ham å gjøre. Han har slått meg på et utested i byen tidligere. Han etterkom ikke mitt ønske om å gå, og gav meg i stedet et kraftig slagg med knyttneven midt i ansiktet, forteller Robinson til avisen.

Deretter gikk Robinson fra potetboden sammen med samboeren sin, men utenfor Shell-stasjonen i Flekkefjord traff de 28-åringen igjen.

— Det ble ikke sagt noe, men plutselig slo han meg med knyttneven igjen i ansiktet. Det innrømmet også tiltalte i retten. Også andre vitner bekreftet slaget, deriblant tiltaltes kamerat, sier Robinson, som ble både sparket og slått av 28-åringen.

Legeerklæringer og bildebevis er av det omfattende slaget, og dokumenterer alle skadene, inkludert ribbeinsbrudd.

Lammet i ansiktet

Robinson har fått betydelige bruddskader i venstre del av ansiktet. En nerve som gir førlighet til kinnet, overleppen, venstre side av nese samt tenner og tannkjøtt i venstre overkjeve er blitt ødelagt.

Ifølge en legeerklæring som ble lagt frem i retten er det en viss sannsynlighet for at nerveskaden er permanent.

— Jeg har vært gjennom flere operasjoner, og har fått operert inn metallskinner og skruer i ansiktet for å stabilisere bruddskadene. Jeg er helt uten følelse på venstre side i ansiktet. Den delen av ansiktet kan jeg i dag ikke føle, forklarer Robinson.

På spørsmål fra Agder om hvordan livet har vært i tiden etter voldshendelsene, svarer han:

— Et sant helvete! Jeg har måtte leve med konstante smerter i ni måneder. Livet blir aldri det samme. Bare det å få en klem på venstre side av ansiktet av mine to barn gjør vondt. Så de må klemme meg på den andre siden.