KRISTIANSAND: Det viser Innovasjon Norges rykende ferske liste over landets best besøkte turistattraksjoner. 556.320 personer fant veien til Dyreparken mellom 1. mai og 31. august i år, noe som er en oppgang på seks prosent fra fjoråret.

I 2006 lå Dyreparken på tredje plass på listen.

Dyreparken, som kunne skilte med Norges første løver foran årets sesong, er den eneste av fornøyelsesparkene som opplevde oppgang i besøket i 2007, ifølge Aftenposten.

I år som i fjor, og årene før det, er Holmenkollen Nasjonalanlegg og Skimuseet fortsatt den attraksjonen flest vil se. 643.620 turister fant veien til Holmenkollen i sommermånedene. Det er en nedgang på seks prosent i forhold til fjorårets besøk, men fortsatt klart foran Dyreparken.

— Holmenkollen er en lei nøtt å knekke for konkurrentene. Jeg vet ikke hva det er med Holmenkollen, men kombinasjonen av hoppanlegget, museet og beliggenheten like ved marka har vist seg å være nærmest uslåelig. Dessuten er det nok viktig at anlegget er kjent gjennom internasjonale idrettskonkurranser og at det har eksistert lenge, sier reiselivsdirektør Per-Arne Tuftin i Innovasjon Norge til Aftenposten.