KRISTIANSAND: Natt til lørdag 23. juni i år skal den 22 år gamle mannen fra Mandal ha skallet ned en annen mann i Store Elvegate.

Foranledningen skal ha vært at en annen mann ønsket å ha med seg 22-åringens samboer til et utested i byen. Samboeren skal ifølge vitner ha gitt uttrykk for at hun ikke ønsket dette. Deretter skal "beileren" ha snudd ryggen demonstrativt til kvinnen, slik at hun ble stengt ute fra kretsen av personer hun hadde ført samtale med.

Etter en stund skal kvinnen ha fortalt 22-åringen at hun var "presset ut", og han konfronterte mannen med dette. Ganske umiddelbart etterpå skal 22-åringen ha skallet mannen to ganger i hodet. Dette førte til at han falt bakover og besvimte.

På legevakta ble han behandlet for kuttskade i hodet, og han var sykemeldt en uke etterpå.

22-åringen er tidligere straffedømt en gang for legemsfornærmelse. Dette ble lagt vekt på i straffeskjerpende retning. I formildende retning ble det vektlagt at mannen har beklaget sine handlinger både for retten og for mannen han skallet ned.

Mandalitten må nå sone 13 dager i fengsel, etter at to dagers utholdt varetekt er trukket fra. Dette er en fellesstraff for det nevnte forholdet samt legemsfornærmelsen han tidligere er dømt for.